Med start 2024 och under fyra år kommer familjhemsföretaget Vitisa att sätta extra fokus på att utbilda den interna verksamheten inom psykisk hälsa. Därför inleder man nu ett samarbete med Always Mind.

Som en del av satsningen kommer Vitisas huvudkontor och alla familjehemmen att förses med varsin psykisk första hjälpen-tavla från Always Mind. Dessutom kommer Always Mind att genomföra utbildningar i psykisk hälsa återkommande under åren.

– Att satsa på psykisk hälsa är viktigt för Vitisa och är ett område att ta hand om och vägleda kring i våra uppdrag. För oss är det lika självklart att psykisk första hjälpen- tavlan hänger på väggen som att man har plåster på kontoret. Men psykisk hälsa är inte engångsinsats, utan kunskaper som vi regelbundet behöver uppdatera för att finnas med oss varje dag, och det kommer vi nu att få hjälp med av Always Mind, säger Erica Müller, vd och samordnare på Vitisa.

Samarbetet inleds under 2024 och kommer sedan att fortsätta löpa under fyra år. Utbildningen kommer att ske löpande under tiden som samarbetet pågår.  

– Det är en fantastisk satsning Vitisa gör och som jag är övertygad om kommer att gynna alla parter. Ämnet, personalen och familjehemmens medlemmar, säger Helena Reje, grundare och VD Always Mind.

Vitisa och Always Mind startar sitt samarbete genom att tillsammans finnas på plats under årets socionomdagar på Stockholmsmässan 8-9 november. Ni finner såväl personerna som Always Minds och Vitisas erbjudande i monter A07:17 under båda dagarna. 

För mer information 

Helena Reje, vd och grundare Always Mind, helena@alwaysmind.se 073 600 83 02

Erica Müller, VD och samordnare Vitisa AB, erica@vitisa.se , 0727-33 30 78

Bild: Erica Müller, till höger, tillsammans med Hanna Lindström, verksamhetsansvarit på Vitisa med Always mind-tavlan.

Always Mind hanterar, utbildar och vägleder inom psykisk hälsa. Vi är övertygade om att det är medmänniskorna i vardagen som har de bästa förutsättningarna för att fånga upp och inledningsvis ta om hand om det psykiska måendet. 

Läs mer om Always Mind på www.alwaysmind.se

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.